"" Purple Area: november 2014

söndag, november 30, 2014

Första advent

Äntligen första advent, nu har vi alla inredningstokiga en hel månad då vi kan ge järnet med julpynt och julmys. Riktig gotta in oss om vi vill. Kanske rent av flippa ut lite, om man känner för det (nja alltså inte jag då, är så klart gravallvarlig som alltid). Det bästa - vi får slänga ut allt i januari! Ett perfekt upplägg tycker jag.

Trevlig advent, everyone!



Foto Purple Area

lördag, november 29, 2014

Hyacinter på köksbänken

Så klart hamnade hyacinterna till slut på min svarta bricka i köket...





Foto Purple Area 

fredag, november 28, 2014

Säsongens första hyacinter

Nu är jag på gång... hyacinter har inhandlats... och lite lätt adventsstämning bör uppstå. Fast jag behöver nog lite mossa också och kanske några fler små krukor. Fast egentligen tycker jag att hyacinter är så fina som de är, de har så härligt vita rötter, som små konstverk under den fula plastkrukan.

























































Foto Purple Area

torsdag, november 27, 2014

Börja julpynta redan nu?

Någon gång i eftermiddag hände det... jag som i princip tycker det är förbjudet att börja jula till det redan i november fick en sådan längtan efter hyacinter, mossa och små granar. Att ta fram adventsljusstaken, och kanske någon stjärna, till första advent är väl ok, men resten brukar bli mer lagom att vänta med tills det närmar sig Lucia. Jag får skylla på alla julbilder överallt och kanske var det till och med den här som satte igång det. Jag gillar ju vaser och burkar av klarglas, vita blockljus, hyacinter, mycket grönt och... ja, jag måste sätta igång direkt!






















































Foto Lina Östling för Sköna Hem

onsdag, november 26, 2014

Veckans nyhet - Genses Fuga i brons

Genses bestick Fuga, av norska designern Tias Eckhoff, finns nu i en ny version som heter Fuga Pale Bronze och är en serie bestick i brons. Snyggt, snyggt, och blir så fint till grågröna toner och och marmordetaljer, men också till lite grov keramik. Säljs i en begränsad upplaga i set om 24.

(Ett guldfärgat budgetalternativ finns på Lagerhaus.)




























Pressbild

tisdag, november 25, 2014

Massor av krukor i vardagsrummet

Mitt dille på krukor fortsätter kan man säga... så här ser vårt vardagsrum ut, lite snett uppifrån trappan. De hängande växterna blev jag förtjust i när jag varit på Conran Shop i London i våras, se inlägg, där hade de sådana överallt. Hemma hos mig hänger de kvar än.






















































Foto Purple Area

måndag, november 24, 2014

Lunchdags utan planering

Det finns många fördelar med att frilansa och jobba hemma, men också några nackdelar. Ett problem är att det inte blir någon riktigt bra lunch, för så klart har jag nästan aldrig planerat något utan tar något som finns i kylen. Japp, idag fanns där kål, lime och purjolök...
























































Foto Purple Area

fredag, november 21, 2014

Sovrum med naturtema

Den här veckan har jag varit en sväng på Mallorca, se mitt instagram för bilder - Purplearea1. Härligt att få lite sol och värme även om det bara var några dagar.

Jannice på bloggen Add Simplicity har stylat en popup-butik för Jysk i Stockholm. Tre olika sovrum i tre olika stilar. Ingen lätt uppgift, men jag tycker att hon lyckades jättebra, så här blev det, kika på hennes blogg för fler bilder. Min favorit var den med temat natur.





 Foto Add Simplicity

torsdag, november 20, 2014

Heja Signe - ny teservis av Signe Persson-Melin

I förra veckan lanserade Rörstrand en ny teservis designad av Signe Persson-Melin. Jag är både en teälskare och gillar Signe Persson-Melins design, så det här är en fullträff tycker jag. Servisen har ett reliefmönster i en ljus grå ton och tekannan har krönts med ett dekorativt blad på locket. Signe som fick sitt genombrott på femtiotalet (under H55), är nu över 90 år, det är inget annat än imponerande!
















































Pressbild Rörstrand

lördag, november 15, 2014

Smyger in julen så smått

Det känns lite för tidigt att börja julpynta, åtminstone för min del, men det är ändå lite kul att börja lite smått. Så idag blev det en liten stjärnljusstake bland höstkvistarna på matbordet. Matrumsgolvet är klart nu och snart är de grå stolarna ett minne blott, nya är på gång.








































Foto Purple Area

fredag, november 14, 2014

Mitt och Daniellas reportage i MB

Idag har jag och Daniella Witte ett hemma-hos-reportage med i Metro Bostad. Ett riktigt snyggt hem i Lomma som går i den vita stilen men med många dekorativa detaljer. Kul att kunna komma tillbaka till sin gamla arbetsplats med ett reportage, jag jobbade ju tidigare på MB som redaktör, men slutade i somras. Nyfiken och vill se fler bilder? Kika på nätupplagan här.




Foto Daniella Witte

Puma + 10-gruppen

10-gruppen är på språng kan man säga, nyligen inledde de ett samarbete med Puma och Sneakersnstuff vilket resulterat i dessa häftigt mönstrade sneakers. Dojjorna som fått 10-gruppens karaktäristiska mönster har fått namn efter formgivarna och heter Ingela, Birgitta och Tom. De är tillverkade i en begränsad upplaga med 150 par per färg. Jag tycker att det är lite kul med den här typen av crossover samarbete. Den längst till vänster är definitivt min favorit!


torsdag, november 13, 2014

Hans Blomquists nya bok - In Detail

På tal om Hans Blomquist så är det väl knappast någon inredningsintresserad som missat att han precis gett ut en ny bok - In Detail. Själv har jag inte fått hem den än, men väntar med spänning. I boken ska det finnas mängder med olika tips och härlig inspiration för att på olika sätt dekorera både med enkla medel och genom att sätta ihop lite oväntade saker. Själv gillar jag hans kombination av ruffa miljöer och lite mer moderna, men även enkla arrangemang som i bilden nedan med glasvaserna. Så snyggt! Hans Blomquist är stylist och har stylat för bland annat H&M Home, Gant och Ikea. Bilderna nedan kommer fotograf Debi Treloar som tillsammans med Hans Blomquist står får bilderna i boken.




















































Foto Debi Treloar

onsdag, november 12, 2014

En lägenhet - tre olika versioner

Jag brukar inte skriva så mycket om olika mäklare och deras objekt, finns så många andra som gör det. Men nu gör jag ett litet undantag, för Fastighetsbyrån har lagt upp ett av sina objekt inredd i tre olika versioner. Det här är riktigt snyggt och stylat av tre proffs - Mikael Beckman, Hans Blomqist och Tina Hellberg. Jag tyckte bäst om de här med svarta väggar och detaljer i keramik och trä. Blev hur snyggt som helst, och väldigt inspirerande, kika in hos Fastighetsbyrån X3 här.

















































Foto Fastighetsbyrån - andra bilden är stylad av Hans Blomquist, de andra tre av Tina Hellberg.

tisdag, november 11, 2014

Kalklitirs nya färg - Simplicity

Jannice från bloggen Simplicity har tagit fram en egen färg tillsammans med Kalklitir. Eftersom jag känner Jannice blev jag inte förvånad att det blev en dovt grålila färg. Färgen som har fått namnet Simplicity säljs för tillfället bara i webshopen My Habitation. Läs mer om färgen, tanken bakom, vad som passar bäst till och ger rätt balans - allt det här är Jannice grym på. Fler bilder hittar du på hennes blogg på Sköna hem. Så här snyggt blev det i Jannices eget vardagsrum!
























































Foto Simplicity

Mina bästa bilder på instagram

Nu är det mer än ett halvår sen jag började med instagram, och har nu lyckats få över 1000 följare. Så kul! De här bilderna är de som fått flest gilla-markeringar av alla mina bilder, mer än hundra i vissa fall. Bilden längst ner till höger har fått 174 markeringar, en bild som jag bara tog så där lite i förbifarten när jag sprang runt och plockade undan en dag. Att den skulle bli så omtyckt hade jag aldrig kunnat tro.

Kika gärna in du också, du hittar mig under namnet Purplearea1



Foto Purple Area

måndag, november 10, 2014

Bruna krus och en rostig bricka

Några av förra veckans inköp i ett litet stilleben, märkligt nog föll jag för brunt helt plötsligt. Det brukar ju inte direkt vara mitt alternativ. Men nu blev det två krus (eller vaser) och en rostig bricka. Det bruna funkar rätt bra ändå till det ljust grå. Nu är vårt golv i matrummet äntligen klart, som ni kan se på bilden, allt står på golvet. Kommer med fler bilder snart.






















































Foto Purple Area (iphone)

lördag, november 08, 2014

Slättarps Gård - shoppingtips

Slättarps Gård har också en mysig inredningsbutik med mycket fint. Självklart passade jag på när vi var däer på eventet häromdagen - hittade snygga ljuslyktor men också ett gäng matchande sammetskuddar. Det här är ett riktigt tips för det är ett perfekt utflyktsmål om man vill förena lunch eller fika med en tur ut på landet och dessutom shoppa lite. Det ligger söder om Malmö - mellan Vellinge och Skegrie.

Den här veckan har det blivit några shoppingrundor, inte så mycket för shoppandets skull utan för att jag ibland känner att jag måste få lite ny inspiration. Se nya prylar i andra miljöer än min egen, helt enkelt få den där lilla kicken som man ibland känner när man hittar något oväntat. Kika gärna på veckans instagram - Purplearea1, där finns bilder från min fredagsutflykt till Mölle och Höganäs.

















































































































































Foto Purple Area

torsdag, november 06, 2014

Färgchock med Rice

Igår var det bloggevent med RiceSlättarps Gård. Jag var beredd, med solbrillorna redo, på full färgchock och självklart blev det också så. Rice visade upp sina nya produkter inför våren och sommaren 2015. Vi bloggare fick också prova på att göra var sitt våningskakfat, kul idé!

Här är några av mina favoriter ur deras sortiment - de klassiska korgarna (som även finns i natur) och porslinsserien i italiensk keramik i vackra matchiga färger (finns för oss färgskygga även i vitt).


















































Foto Purple Area

tisdag, november 04, 2014

Ny servis från Ferm Living

Den här snygga servisen från Ferm Living såg jag redan på Formex, riktigt fin blir den med guldiga bestick till. Den snygga formen är inspirerad av Bauhaus klassiker. Gillar också idén med det ovala platta fatet där även mackan får plats.











































































































Foto Ferm Living

måndag, november 03, 2014

Matbordet i vardagsrummet... så länge

Inte trodde jag att det skulle ta så långt tid innan matrumsgolvet blev klart, men nu börjar det närma sig. Vi håller alltså på att lägga ett betonggolv, men stötte på lite patrull när vi upptäckte att golvet under parketten inte såg ut som vi trott. Vi fick helt enkelt gjuta i två omgångar istället. Under tiden har vi haft matbordet stående i den öppna delen av vårt vardagsrum, precis bredvid trappan. Det funkar i och för sig rätt bra. Så här ser det ut rakt uppifrån, snett uppifrån och på bordet... jag gick loss med kameran lite.
























































Foto Purple Area

lördag, november 01, 2014

Spabad i trädgården

Den här sommaren satte vi upp ett bubbelbad, sk spabad, i trädgården. Ni som följt mina ledare i Metro Bostad under våren vet att jag egentligen var emot det här från början, men blev nedröstad av resten av familjen. "Klart vi ska ha en jacuzzi" sa tonåringarna. Letade länge efter en smart idé hur jag skulle få det hela att smälta in och hittade sen en jättebra lösning hemma hos hos Lise-Lotte som har butiken Nydahl i Skanör, där de sänkt ner badet i trädäcket och sen byggt in det med spaljéer runt. Inspirerad av detta har vi nu gjort något liknande och jag tycker det blev rätt bra, eller kommer att bli bra när jag får fart på växterna runtomkring. Till höger om badet har vi sen byggt ytterligare ett "bås", där vi nästa sommar ska bygga ett utekök.












































Foto Purple Area

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...