"" Purple Area: oktober 2011

måndag, oktober 31, 2011

Härligt kargt och rått

Sådana här bilder bara gillar jag, det är något med det karga och råa som tilltalar mig. De kommer från Oisoioi. Var det någon som märkte att jag redan i oktober klämmer in lite jul light?


I just like these images, they are so rough and pure. From Oisoioi.



söndag, oktober 30, 2011

Har vi skandinaver en speciell gen?

Häromdagen fick jag en så kul kommentar från Maryam in Marrakesh som jag haft lite kontakt med genom åren. Om du inte kikat på hennes blogg innan så gå in nu. Den är jättefin och så härligt annorlunda. Maryams fråga -


'Seriously, I need to know. Are you Scandinavians just so much neater and tidier and cleaner and more organized than the rest of the world? Spaces are always so streamlined with nothing extra. I think your DNA is super organized!!!'

Först började jag bara skratta för det lät så kul sen började jag fundera på varför det är så egentligen att vi har en viss stil som är rätt prydlig utan en massa onödigt. Det är ju så att vi faktiskt gillar den stilen, eller hur? Det är ju egentligen en helt annan stil än övriga världen som är betydligt mer utsvävande. Är vi kanske bara tråkiga, eller vad tror du?

Maryam in Marrakesh asked a question yesterday - 'Seriously, I need to know. Are you Scandinavians just so much neater and tidier and cleaner and more organized than the rest of the world? Spaces are always so streamlined with nothing extra. I think your DNA is super organized!!!' It was really fun, first I started to laugh then I started to think about it, and I have absolutely no idea. I don't now why we like this clean and neat style. Maybe we are just boring? What do you think?

Bild som är allt annat än tråkiga, från Hus&Hem

lördag, oktober 29, 2011

Härliga neutraler

Idag har jag lite extra arbete, sitter just nu och gör ett 'så skapar du stilen' plock med neutrala färger och naturliga material. Till Metro Bostad förstås. Känner mig lite stressad och för att vinna tid bloggar jag nu samtidigt som min jobbdator laddar ner bilder. Multitasking, eller kanske bara lite lätt hysteriskt. Här kommer i alla fall ett blogginlägg långt om länge. Sprang på den här fina bilden mitt i surfandet. Härligt naturlig, eller hur?


Lovely neutrals, with basic and natural materials. Always nice!

Foto Vt Wonen

onsdag, oktober 26, 2011

Voice no.5

Det här är Voice nya förvaringssystem No.5. Formgivet av Jesper Ståhl och bygger på proportionerna i den matematiska uträkningen av roten ur 5. Det är ett modulsystem som går att ändra och kombinera ihop som man vill. En sektion har två rutor, den ena något större än den andra och baksidan inuti går i få i färg eller träfanér.

This is Voice new flexible shelving system No 5, designed by Jesper Ståhl.

Pressbilder, foto Petra Bindel, styling Lotta Agaton

tisdag, oktober 25, 2011

Nytt från Bookbinders inför 2012

Snart dags att fixa ny almanacka inför 2012. Det mesta ryms ju i iphonen numera, men jag har alltid tyckt att det är lite kul med nya skrivböcker, kalendrar och fina pennor. Det blir en skön känsla av att något nytt börjar, ett nytt oskrivet blad. Antar att det är något som hänger kvar sen skoltiden. De här prylarna i gröna nyanser kommer från Bookbinders Design.


New stationeries for 2012, from Bookbinders Design.

Pressbilder

måndag, oktober 24, 2011

Pure - fortsatt trätrend men nu blickar vi mot asien

På Stefan Nilssons trendföreläsning för någon vecka sen berättade han att trätrenden kommer att fortsätta. Men 2012 blir det inte på samma sätt som tidigare då vi vurmat för det skandinaviska och även den amerikanska stilen utan nu kommer Asien. Det blir mer fokus på asiatiska detaljer och den rena och enkla okomplicerade inredningen. Han pratade om feng shui och nämnde ord som mossa, dimma, rispapper och trä med färgaccenter. Ekotrenden kommer att fortsätta och mat blir väldigt viktigt. Det här kan man ju tolka lite hur som helst men jag går så klart igång på det här med asien. Den här trenden kallade Stefan för 'Pure' och den var en av fem olika trender som presenterades.


Recently I listend to Stefan Nilsson who is a pro in Sweden when it comes to trends. He thinks next year, 2012, will be a year with a lot of wood but not like before. Now its Asia that will be much more in focus. I've always like the asian style so it got me all started.

Eget skapa stilen kollage med pressbilder. Rislamporna Väte kommer från Ikea. Porslinsserien av Filippa K från Rörstrand har i höst utökats med nya mönster på koppar och en serie matchande asietter. Pallen kommer från TineK Home, tekannan från Ditte Fischer och klockan Plus minus zero Asplund.

söndag, oktober 23, 2011

Home Sweet Home - höstinspiration från Madam Stolz 2011

Härlig inspirationsbild från Madam Stolz höstkatalog Home Sweet Home. Det blir så fint när man lyckas blanda industri och lantligt med moderna klassiker. Katalogen finns på nätet, kika här.


Take a look at danish Madam Stolz autumn catalogue! Great inspiration, I like the mix of country and industrial together with modern classic furniture like the Eames chair. Take a look here.

Skärmpdump från Madam Stolz katalog

fredag, oktober 21, 2011

Jannices ursnygga hem i Metro Bostad

Missa inte dagens Metro Bostad som har ett stort hemma-hos-reportage hos bloggaren Jannice från Simplicity. Jag och fotografen Fredrik Hedén har varit där. Jannice har det urtjusigt hemma och katten Bosse poserar på framsidan! Ni som inte får tidningen i brevlådan kan läsa den här.


Todays Metro Bostad shows the blogger Jannice and her beautiful home. Take a look here!

torsdag, oktober 20, 2011

Danska Rum - en riktig favorit!

På tal om tidningar så gillar jag danska Rum. Den är fantastisk om du som jag gillar den avskalade stilen med mycket ruff betong och grått men också trä. Inte en massa färgglatt och blandade inredningar utan bara avskalat. Den är ganska smal i sin stil men gillar man just den här stilen är den mitt i prick. Så bra!


I just love the danish magazine Rum. A lot of concrete and grey but also a lot of wood. Not so much colours and mixed styles. More contemporary mixed with old and new stuff and very often a little bit of industrial. Its great if you like this special style.

onsdag, oktober 19, 2011

Simply just lovely!

Ibland behövs inga tråkiga och onödiga analyser, det här är bara fint, rätt och slätt!

tisdag, oktober 18, 2011

Min skrivbordshörna hemma

Äntligen har jag rensat upp skrivbordet hemma, så skönt! Jag har ju haft ett kontor hemma där jag jobbat i flera år. Därför har jag t ex en riktig kontorsstol, marknadens bästa enligt mig själv, HÅG H05, superbra för rygg och axlar. Stationär dator och annat som är bra att ha när man sitter och jobbar mycket. Skrivbordet och skåpet bakom har jag ritat själv och fått uppsnickrat och lackerat i matt gråsvart. Älskar skrivböcker i härliga färger och antecknar gärna för hand under arbetets gång. De här kommer från Bookbinders. De stora korgarna förvarar jag tyg- och mattprover i. De små vitriniaskarna från Iittala är perfekta för smycken och hårspännen och annat smått.


This is how it looks at my office at home. I've been working here with my company for five years so its been my working place all day long and as you all bloggers know it could be long days. The desk and the cabin have are my own design.

Foto Purple Area

måndag, oktober 17, 2011

Nära naturen på Hem & Villa mässan

Hem & Villa mässan i Stockholm hade man kanske inte så förvånande Nära Naturen som tema. Agneta Törnqvist hade hand om temautställningen i samarbete med Elle Interiör och lyckades pricka in de senaste trenderna med natur och trä i kombination med industri, lantligt, hantverk, retro och lite 70-tal. Dessutom kändes det passande höstigt. Lägg märke till de coola tapeterna i bakgrunden från Mr Perswall, det såg så riktigt ut att man fick gå fram och känna för att övertyga sig själv om att det inte var panel eller betong. Lägg också märke till Voice nya förvaringsmöbel med olika gröna luckor och små bockben. Så fint!


These images are from the exhibition Hem & Villa in Stockholm. Notice that the walls are not wood, concrete or anything else it is Mr Perswalls new wallpapers, so cool! Also notice Voice cabin with different green doors.

Foto Purple Area

Några frågor till Arga Snickaren

På lördagen var det Hem och Villa mässan som jag aldrig varit på tidigare men efter mina erfarenheter från Malmö så förväntade jag mig inte så mycket. Stefan Nilsson höll en alldeles färsk trendföreläsning speciellt för oss bloggare. Tack för det Stefan! Trendföreläsningen var super, väldigt intressant, återkommer med lite nyheter från den senare i veckan. Mässan i övrigt var en frisk fläkt och trevligt upplagd. Kul som kontrast att faktiskt se vad är det folk i allmänhet vill ha (i motsats till oss nördar), fejkade bruna kvistar med vita blommor och bomullstussar tydligen, det var rusning efter dem(?!).


Vi fick också en chans att prata med kanal5:s Arga Snickaren, Anders Öfvergård, och vi passade på att ställa några frågor. Han var härligt nog irl precis så som han var i rutan, det var full energi och raka besked! Se nedan.

Foto Purple Area

Väljer du själv ut vilka hem som är med i programmet?
- Ja det gör jag, men först efter att vårt team har dragit ner antalet hem från 200 till 20 st ungefär. Sen plockar vi ut så vi får en lagom blandning av olika bostäder och olika sorters familjekonstellationer.

Anders berättade också att han producerar programmet i sitt eget produktionsbolag. Han har under hela programmets gång en kamera inpå sig och sen plockas det ut de sekvenser som blir bäst.
- Vi har inget manus utan vi kör bara på och så får vi se vad det blir av det.

Har alla familjer samma problem eller är det olika för varje hem?
- Nej vi har alla samma problem när vi renoverar. Du har de här problemen och jag har de här problemen. Familjerna vi besöker har bara samma problem fast gånger tusen.

Programmet handlar ju nästan mer om relationer än om inredning?
- Ja, relationerna kommer oftast som ett brev på posten när man börjar rota i anledningen till att något har gått fel.

Det handlar ju oftast om ren psykologi. Tar ni hjälp av en psykolog?
- Nej vi tar inte hjälp av någon utan jag försöker hjälpa folk att reda upp det här själv. Så gott jag kan. Ibland blir det fel och jag måste backa och be om ursäkt för att jag kör på för hårt men oftast blir det bra i slutändan.

Blir det någon gång fel?
- Ja, det händer men då rättar vi till det.

I Arga Snickaren är familjerna med och hjälper till hela vägen. Det blir ett samarbete mellan teve teamet och familjen för att få allt klart. Det är bara sista dagen då stylingen kommer på plats som de åker iväg en stund. Har du någon kontakt med familjerna i efterhand?
- Jag har kontakt med nästan alla. Det är bara några få som jag inte lyckats hålla kontakten med.

Anders berättade att han har en brokig bakgrund. Började som möbelsnickare och hade sen också en byggfirma med 120 anställda. Hade en krog och gick sen över till att jobba på en reklambyrå och startade sen sitt produktionsbolag. Idag handlar det mycket om samarbete med olika sponsorer och att han vill ta fram produkter som underlättar renoveringsarbetet och gör att allt går snabbt och blir bra.

söndag, oktober 16, 2011

Shoppingrundan i Stockholm

Det var någon som undrade vad jag köpte på shoppingrundan, ja inte blev det någon inredning precis. Snarare en Ceannis datorväska, ett par handskar på Åhléns, ett par oljerocksglansiga jeans från Zara (som jag redan använt därav det lite skrynkliga utseendet) och en tidning. Behöver jag nämna att jag är tokig i svart och har dessutom blivit lite förtjust i skinn den senaste tiden. Märkligt nog. Det är så fascinerande med strukturer som skinn/ull/stickat/siden/transparent m m. Styleby är en suveränt bra tidning, min favorit för tillfället. Gillar Elin Klings sätt att vara på framsidan, skriva ledaren, intervjua ur jag-perspektiv, och ibland även är modell i tidningen. Det är lite girl power över det.


My latest buys during the shopping tour in Stockholm yesterday. A laptop bag, a pair of gloves, pants from Zara and a fashion magazine that I like. No interior decorations this time!


Foto Purple Area

Sennerholts citat på mattor

En kul sak dök upp på min rundtur i Stockholmo. Therese Sennerholt har ett samarbete med NK och hennes stora mattor med citat låg i entrén. Fotade från tredje våningen ner mot stora ingången på NK. Stora och snygga!


Therese Sennerholt cooperation with NK Home in Stockholm. Her cool and clever words is now to be found on carpets.

Hemma igen...

efter två intensiva och kul dagar i Stockholm. Började med en shoppingrunda på fredagen. Mest för att reka läget i klädes- och inredningsbutikerna. Måste nog säga att inredningsbutikerna blev en besvikelse, same old same old. Efter det blev det incheckning på Scandic Malmen som jag skrivit om tidigare. Om någon missade det kommer här lite bilder igen. Tror jag hade precis det här rummet nedan. Härligt ibland att bara lyxa till det på hotell.


Back again after two days in Stockholm. First thing was a shopping tour around the town. Then Scandic Malmen, great place, love the luxurious feeling of staying at a nice hotel. This is exactly how my room looked like.

Pressbilder från Scandic Malmen

fredag, oktober 14, 2011

Dags för bloggträff, Hem&Villa och Trendgruppen...

Idag grabbar jag handväskan och beger mig till huvudstaden. Det blir bloggträff, Hem&Villa mässa och fullt program med Trendgruppen. Ska bli riktigt kul!! Här kommer två fina pausbilder från ByNord så länge.


Today I'm off to Stockholm for a blog reunion, Hem & Villa exhibition and a full schedule with Trendgruppen. I'm really looking forward to this!! So see you in a few days. These beautiful images are from byNord.

Pressbilder

torsdag, oktober 13, 2011

Snyggt loft

Har man sånt här snedtak så får man kanske sova med huvudet åt andra hållet, men håll med om att det är ett fint loft. Från ett reportage i Hus&Hem, läs artikeln här.


I guess you have to sleep with the head at the wrong end, but it could be worth it having a cool loft like this. From an article in Hus&Hem.

Foto Jens With, Hus&Hem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...